Anirem al Síndic

posted in: Notícies | 0

Molta gent ha pogut veure a la premsa comarcal com des de Som Vallbona-JUNTS publicitàvem que havíem presentat una moció sobre l’Antena de Telefonia Mòbil de la Miranda que resumia la feina feta per la biòloga molecular vallbonenca, Jèssica Hernández. El cert és que aquesta moció presentava evidències que lligaven les radiacions de radiofreqüència amb el càncer i el creixement dels infants.

El més preocupant del cas és que segons la moció que recollia diverses cites científiques, les antenes haurien d’estar a 500 metres de les zones habitades; doncs bé, la Base de Telefonia Mòbil de la Miranda està a menys de 40 metres de les cases. Per això demanàvem que el Ple acordés que no es renovi el contracte de cessió de l’espai municipal on opera la Base de Telefonia i que es comuniqui a l’empresa que el Ple té la voluntat de retirar-la abans d’hora, a veure si coincidíem.

El cas és que quan vam rebre l’ordre del dia del ple del 27 de gener la nostra moció sobre la retirada de la Base de Telefonia, entrada en el període marcat per la llei, no hi constava. A 26 de gener, encara no sabem el motiu pel qual no hi era. És molt greu.

El primer que vam fer és exposar el cas als serveis jurídics de Junts per Catalunya-Partit Demòcrata. Ens van corroborar el que ens temíem; s’estan vulnerant els nostres drets civils i polítics. I, a falta d’explicacions, ho va fer l’Alcaldessa-Presidenta Meritxell Baqué que és qui fixa els punts a tractar en el Ple Municipal.

La nostra moció ha estat censurada i el ple del 27 de gener està tacat d’aquesta vulneració de drets. Anirem al Síndic de Greuges per denunciar-ho i per demanar-li que actuï. Estem preparats i preparades per seguir lluitant per poder exercir els nostres drets com a regidors i per la salut pública de Vallbona d’Anoia.

Tot plegat és un greuge a la meva feina com a regidor i a la del meu portaveu, en Pere; a la de la Jèssica Hernández, a la dels 161 votants de Som Vallbona-JUNTS i a tota la ciutadania de Vallbona que vol viure lliure de radiacions de radiofreqüència.

No descartem invalidar les decisions preses pel Ple Municipal i demanarem que l’Alcaldessa Baqué tingui en compte els nostres arguments jurídics abans de fer efectiva aquesta vulneració. Encara hi són a temps però s’hi han lluït.

Pau Ter,

regidor de Som Vallbona-JUNTS  a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia