Canvi gradual: hi guanya la Festa, hi guanya Vallbona!

posted in: General, Notícies | 0

Finalment, s’imposa el sentit comú i els dos models de patges i patgesses conviuen en la Festa de Reis de Vallbona. “La pressió ha aconseguit que el govern de Vallbona faci un pas enrere perquè el poble faci dos passos endavant” afirmen des de Som Vallbona-JUNTS que es mostren satisfets i satisfetes amb la pressió feta i el resultat.

La formació juntaire afirma també que “hem aconseguit posar al centre els voluntaris i voluntàries, que havien estat els principals oblidats del debat”. Segons la formació, no tenien ganes de mantenir aquest pols amb el govern però el canvi a última hora i sense planificació ni pedagogia prèvia a la Festa de Reis, no els deixava més remei.

Afirmen que un altre èxit de la pressió feta són els fullets informatius que el govern s’ha compromès a repartir per les cases. Segons el partit polític a l’oposició, “la pedagogia arriba tard i estibant-la però arriba”.

El Consell de Poble: participació, diàleg, solucions i consens

SV-JUNTS “regala” al govern una idea que ja tenia recollida al programa electoral perquè coses com aquestes no tornin a passar: el Consell de Poble.

“Coneixedors que els consensos neixen dels debats i de la participació ciutadana, hem d’apostar per involucrar agents en la presa de decisions” afirmen des de Som Vallbona-JUNTS. Segons ells i elles, l’error del govern ha estat prendre les decisions sense preguntar com ho havien de fer.

Per això, els juntaires demanen posar en marxa un òrgan de participació ciutadana permanent i directa: el Consell de Poble. Tot i que estan disposats a discutir-ne la forma aposten perquè hi tinguin veu govern, oposició, entitats i associacions vallbonenques, grups de treball o comissions, comunitat educativa… i que sigui un fòrum de debat dels temes especialment sensibles pel municipi amb l’objectiu de buscar el consens.

Consideren que el canvi de model de la Festa dels Reis és un exemple perfecte de debat que es podria haver donat en aquest nou òrgan. Afirmen que per altres debats podria ser molt útil; per exemple, podria albergar el debat sobre el model de reciclatge. Un debat que govern i oposició fa temps que estem d’acord que s’ha d’afrontar posant totes les cartes sobre la taula.

Al voluntariat: “Gràcies per la feina feta!”

El partit vol agrair a totes les persones i col·lectius que han treballat per l’èxit de la Festa, tota la feinada que han fet al llarg de l’any passat i de la nit del dia cinc de gener. “Gràcies per tant, sou la màgia de la Festa!” exclamen.