La solució, un Consell de Poble

posted in: General, Notícies | 0

Des de SV-JUNTS afirmen que han estat pensant en tot el que ha passat aquests dies i en com evitar que torni a passar. Per això, volen fer un “regal” al govern de Vallbona.

Per recapitular, volen fer un seguit de consideracions:

Segons els juntaires, el govern va prendre una posició negant tota mena de debat teòric sobre la festa. “No diem ni que sigui una posició millor ni pitjor (cadascú té la seva postura) però que es va negar el debat”, afirmen. Afirmen que la Festa de Reis havia viscut un reeixir en els darrers anys i era un dia d’unió. I que ha estat gràcies al voluntariat que treballa de forma constant o de forma esporàdica; segons el grup “no han estat consultat sobre els canvis”.


També diuen que no es va debatre la nova imatge; que s’ha imposat. “A vegades, és millor no voler córrer tant per aconseguir un titular i generar més consens intern al poble” consideren des de Som Vallbona-JUNTS. Afirmen que les decisions s’han pres únicament i exclusivament en els canals de debat del partit principal del govern.

Tot plegat, els fa titllar al govern de #GoverndeFantasia. Per això, diuen regalar una proposta electoral al govern: el Consell de Poble com a forma permanent de participació política i d’empoderament ciutadà.

Defineixen el Consell com un òrgan de representació de les entitats, comissions o grup de treball, govern i oposició des d’on arribar a grans consensos sobre temes especialment sensibles pel poble. Una fórmula que estan oberts a parlar i a consensuar amb tots els agents i, en especial interès, amb el propi govern.

Proposen que aquesta nova institució que combina representants i representats o representades albergui altres debats clau i especialment sensibles. Posen, com a exemple de possible debat, el model de reciclatge.