Plantegem un programa ben estructurat en grans àrees de govern. El ciutadà o la ciutadana no cal que perdi el temps de reunió en reunió.

Aquestes tres àrees són:

 • PERSONES I BENESTAR, aquí hi trobem el treball per determinats grups socials que s’han de protegir i el treball en els grans pilars de l’Estat del Benestar (Salut, Ensenyament, Benestar i Habitatge).
 • BON GOVERN, CIUTADANIA I IGUALTAT DE DRETS, aquí hi trobem les grans àrees del govern municipal del segle XX (Urbanisme, Hisenda, Obres, Emergències…) però també l’actualització i posada al dia (Gènere i Drets LGTB, Drets Civils, Drets dels Infants, Animals, Rendiment de Comptes i Govern Digital)
 • PROMOCIÓ DE VALLBONA I ASSOCIACIONISME, aquí hi trobem tots els aspectes de la projecció de Vallbona, Patrimoni Material i Immaterial i de qui el gestiona: Associacionisme i Esports.

 

Els 55 punts del nostre programa electoral:

 1. ENTRADA LLIURE PER JUBILATS, PENSIONISTES i DISCAPACITATS A LA PISCINA MUNICIPAL.
  Aquests col·lectius han aportat i aporten a la societat i al poble molt color i visions diferents i úniques. Creiem que presenten unes característiques concretes que fa que se’ls reconegui un lliure accés a la Piscina.
 2. PREPARACIÓ D’UNA AGENDA d’ACTIVITATS LÚDIQUES I ESPORTIVES A LA PISCINA MUNICIPAL.
  La Piscina Municipal és un dels equipaments municipals amb més èxit de Vallbona però creiem que encara podem oferir-vos un millor servei. Per això proposem que a la Piscina hi hagin activitats festives i esportives.
 3. CENTRE D’ATENCIÓ A LA GENT GRAN A CAL PITXARÓ.
  La població de Vallbona i, en general, de Catalunya s’està envellint. Això dibuixa un col·lectiu prou ampli que requereix una atenció (sanitària, lúdica, administrativa…) molt específica. Proposem que a l’actual espai municipal en desús es pugui atendre al col·lectiu.
 4. BEQUES TRANSPORTS PER ESTUDIANTS D’UNIVERSITAT O DE FORMACIÓ PROFESSIONAL.
  Ho tenim molt clar: no podem permetre que el talent marxi de Vallbona. Hem de posar les coses fàcils als i a les nostres estudiants perquè puguin estudiar fora de Vallbona i viure al poble.
 5. LÍNIA D’AUTOBÚS ESCOLAR CAP A CAPELLADES PER ESTUDIANTS DE BATXILLERAT.
  Els i les estudiants de Vallbona han de poder estudiar Batxillerat a Capellades sense haver de fer un “Tetris” amb els horaris i/o els cotxes. Per això, pressionarem al Consell Comarcal de l’Anoia per la posada en marxa del Bus Escolar a Capellades.
 6. IMPULS D’UN NOU ESPAI JOVE: DE DILLUNS A DIVENDRES.
  L’actual Espai Jove té èxit i funciona bé, creiem que es pot millorar (mira la proposta següent). Ara toca incrementar-ne els horaris i que hi puguis anar el dia que vulguis!
 7. IMPULS D’UN NOU ESPAI JOVE: AMB BIBLIOTECA MULTIMÈDIA I SALA D’ESTUDIS.
  L’Espai Jove pot millorar. Creiem que Vallbona necessita un espai on combinar estudis, oci i amistat: per això proposem crear una Sala d’Estudis on puguis fer l’últim esforç abans de l’examen amb els teus companys.
 8. BONIFICACIONS FISCALS A CANVI DE POSAR HABITATGES A PREU DE LLOGUER SOCIAL.
  Si el mercat del lloguer sempre ha anat coix a Catalunya, als pobles encara més. Per fer que hi hagi més estoc d’habitatges a un lloguer assequible, proposem una rebaixa fiscal a qui posi habitatges al mercat a un lloguer social.
 9. COMPRA DE PATRIMONI: UN NOU ESPAI D’ÚS PÚBLIC I UN NOU ESPAI D’EMMAGATZEMATGE PELS SERVEIS MUNICIPALS.
  Amb l’activació de Cal Pitxaró, Vallbona requerirà d’un nou Espai per dur-hi a terme les activitats i idees que proposem.
 10. URBANITZACIÓ DEL POLÍGON INDUSTRIAL DEL CAROL.
  Un deure pendent que tenim d’aquesta legislatura és aquesta tasca de govern que va ser bloquejada. Cal asfaltar el Polígon per tal de tenir una activitat i un sól industrial digne.
 11. REPARCEL·LACIÓ I URBANITZACIÓ DE VALLBONICA.
  Senzill i complex a la vegada, és un deure que Vallbona arrossega i que ens fa vergonya arrossegar. La urbanització privada de Vallbonica, després de l’esfondrament del promotor, va quedar abandonada. Cal un consens a tres per urbanitzar-la entre Administració Local, Generalitat i veïns.
 12. FRANGES PERIMETRALS I FIL A L’AGULLA A LA FONOLLEDA
  El camí que duu a La Fonolleda està fet un desastre. Nosaltres creiem que cal fer dues coses: que l’Ajuntament de Vallbona arregli el tros de camí petit que té però Piera també ha d’arreglar el seu tros de camí.
  A Vallbona, Som Vallbona; a Piera, Junts per Piera (@juntsperpiera)!
  A Vallbona, en Pere (@peredevallbona) a Piera, en Josep (@llopartgj)!
 13. SUPRESSIÓ DEL PAS A NIVELL
  Hem d’aprofitar la reforma del traçat de la B-224 que està fent la Diputació i Territori per colar-hi una supressió del pas a nivell que milloraria la mobilitat al poble.
 14. REHABILITACIÓ DE LA MIRANDA
  El Projecte que vam dur a Ple i que no es va aprovar era fantàstic, ens ho van dir “es farà però no el fareu vosaltres”. La nostra resposta: FEM-HO JUNTS!
 15. RETIRADA DE L’ANTENA DE TELEFONIA MÒBIL DE LA MIRANDA
  O hem demostrat, la Jèssica ens va explicar que l’antena i les radiacions de radiofreqüència són actors cancerígens a llarg termini. La volem a Miramar amb la resta d’antenes. Amb la Salut no s’hi juga!
 16. AUGMENT DE LA COL·LABORACIÓ ADF-AJUNTAMENT
  Allò que funciona s’ha de seguir potenciant. L’ADF fan una feinada de por, ahir vam estar amb ells netejant el Camí Ral. Per la seva feina de defensa forestal, són la millor força de protecció ciutadana contra incendis!
 17. HIDRANTS AL CAMÍ DE LA TARRERA
  Lligat amb la Seguretat Ciutadana, hem de prevenir situacions d’emergència: preparem-nos per defensar el patrimoni natural de Vallbona!
 18. REFORMA DEL CARRER NOU I LA PLAÇA
  Molta de la vida social de Vallbona es dóna al Carrer Nou i a la Plaça de l’Església. Cal fer-hi dues intervencions per què així segueixi sent i les veiem sempre plenes de vida i alegria: empedrar el final del Carrer i ampliar la Plaça.
 19. FASE FINAL DEL CANVI DE FANALS
  Hem d’acabar la substitució dels fanals halògens per led. Aquests són més eficients des del punt de vista energètic i ecològic.
 20. PARTIDA PRESSUPOSTÀRIA CONSTANT PEL MANTENIMENT DE CARRERS
  Governi qui governi, carrers nets. La vida és als carrers i places! Cal garantir que sempre estiguin nets i netes: cal pactar un % constant pel manteniment de carrers.
 21. PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE EL RECICLATGE
  El reciclatge a Vallbona està fatal i, si no canviem, la UE ens multarà i amb raó. Cal trobar un nou sistema: Porta a Porta (com a Capellades), Contenidors Intel·ligents (com la prova pilot que farà Igualada)… Però decidim-ho JUNTS: parlem-ho, busquem pros i contres, i decidim VOTANT!
 22. NETEJA DEL TORRENT DEL CAROL I ADEQUACIÓ DE ZONES D’ESBARJO
  Els vorals del riu i dels seus torrents i rieres començaran a ser claus a la província de Barcelona arran del projecte de les Vies Blaves que ens va explicar en Marc Castells (alcalde d’Igualada i President de la Diputació de Barcelona). A Vallbona hem de preparar-nos i estar “al lloro”: posem-nos-hi! El Carol ha de ser un dels grans espais de la Via Blava de l’Anoia on tothom hi pari!
 23. ADEQUACIÓ DEL CAMÍ DE CA LA FOU
  El camí de Ca la Fou connecta Vallbona i Cabrera. És, per tant, una via clau per ambdós municipis (lligats des de la gènesi de Vallbona). No pot ser un camí. Cal no haver de fer-hi tant manteniment i crear sinergies. Cal vertebrar-nos!
 24. AMPLIACIÓ DE L’APARCAMENT DELS FGC
  Ho sabeu tots i totes. Sovint està ple: l’aparcament necessita com abans millor, una ampliació. Ara per ara, està sobreexplotat.
 25. PLENS EN VÍDEO I SISTEMA DE VÍDEO ACTES
  Els plens són públics però sempre hi ha el dia que arribes cansat o cansada a casa després de la feina. T’imagines poder seguir el ple des de casa en directe?
 26. ADEQUACIÓ DELS PARCS I JARDINS
  Alguns parcs i jardins de Vallbona necessiten una posada al dia. Són antics i no sempre s’han mantingut. Cal una intervenció forta puntual i un pla de manteniment.
 27. PARC DELS NADONS DE VALLBONA
  T’imagines que quan vas néixer l’Ajuntament hagués plantat un arbre a un parc municipal en honor teu? Tu creixes amb el teu arbre. Tu i ell arreleu a Vallbona!
 28. PARC PER GOSSOS DESLLIGATS
  Tenim molts gossos al poble que, per qüestions de conciliació laboral, no passegen als seus amos en hores de llum. Proposem un espai tancat i gran on puguin estar deslligats i estigui ben il·luminat.
 29. INSCRIPCIÓ GRATUÏTA AL CENS D’ANIMALS
  Els animals han d’estar censats, mai se sap quan es poden escapar o perdre. S’han de poder identificar per tal de poder trobar-los millor.
 30. SISTEMA DE BONIFICACIONS FISCALS PER FAMÍLIES NOMBROSES, MONOPARENTALS, AMB BAIXA RENDA O CONDUCTES CÍVIQUES
  Condicions adverses requereixen mesures de discriminació positiva per tal de lluitar per la igualtat d’oportunitats entre els vallbonencs i vallbonenques. En la mateixa línia, qui contribueix en el bon funcionament del poble també ha de ser premiat o premiada.
 31. SUBVENCIÓ PER REHABILITAR FAÇANES I HABITATGES D’INTERÈS HISTÒRIC
  Les façanes són el retrat de l’evolució històrica del poble. Algunes d’elles estan, ara per ara, en un estat bastant millorable. Volem incentivar-ne la reforma.
 32. DIGITALITZACIÓ DELS TRÀMITS MUNICIPALS
  No cal que et demanis festa per anar a perdre el temps fent cua o omplint papers a l’Ajuntament. T’imagines poder fer-ho des de casa amb l’IDCat (targeta sanitària)?
 33. TREBALLS EN GÈNERE I DRETS LGTB MANCOMUNATS
  Mancomunar les polítiques de gènere és el més comú i efectiu. L’exemple perfecte n’és el cas de la Conca d’Òdena.
 34. COMPROMÍS AMB LA LLIBERTAT INDIVIDUAL I COL·LECTIVA
  Si el conflicte català té una solució de ben segur que no passa per la persecució, de ben segur que passa per assumir que els catalans i catalanes; i els vallbonencs i vallbonenques, són prou madurs i madures per decidir el futur polític de Catalunya. Parlant i votant.
 35. SUPORT AL CpR
  Espais com el CpR ajuden a crear consciència sobre la situació d’emergència que vivim des del punt de vista dels Drets Civils. Sumar i guanyar al voltant d’una estratègia unitària.
 36. NOU POUM, NOU CAMP DE FUTBOL
  El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és el document que regula el creixement de Vallbona. Dins d’aquest Pla cal trobar un lloc per instal·lar-hi el Camp de Futbol perquè l’actual no recull les mides reglamentàries.
 37. POSADA EN MARXA DEL CONSELL DE POBLE
  El Consell de Poble és un òrgan que participa de forma constant de la política municipal on hi són representades les associacions, organitzacions i ciutadania en general. Serveix per posar temàtiques a l’agenda i que l’ajuntament hi pugui posar remei. Treballa paral·lelament i en col·laboració amb el govern municipal.
 38. AUGMENT DE LA QUANTITAT DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
  Enguany, en la primera edició, hem destinat 10.000 € als Pressupostos Participatius. Creiem que han funcionat molt bé i que és hora d’augmentar aquesta quantitat.
 39. POSADA EN MARXA DE LES CONCLUSIONS DE L’ESTUDI DE MOBILITAT FET PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
  La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi sobre la mobilitat a Vallbona i ja té quasi apunt les conclusions per fer de Vallbona un poble on et puguis desplaçar més fàcilment. Proposem posar-les en marxa després d’un projecte participatiu que busqui la forma més còmode per la ciutadania per fer-ho.
 40. INSTAL·LACIÓ D’UN PUNT DE CÀRREGA DE VEHICLES HÍBRIDS O ELÈCTRICS
  “El planeta no té pla B” diu l’activista adolescent Greta Thümberg. Avui el Govern de la Generalitat ha declarat l’emergència ambiental a instàncies del moviment “Fridays for future”. Cal incentivar la transició ecològica.
 41. BONIFICACIÓ FISCAL PER SER SEU D’ACTIVITAT AGRÍCOLA
  Ens estimem els nostres boscos però també els camps. I volem que es segueixin cultivant per això proposem una rebaixa d’impostos als terrenys que siguin seu d’activitat agrícola.
 42. BONIFICACIÓ FISCAL PER IMMOBLES DEDICATS AL TURISME RURAL O SOSTENIBLE
  Hem d’aprofitar l’impuls al turisme sostenible i rural del projecte Healthy Destinations Lab que està impulsant l’Ajuntament d’Igualada i una multinacional de turisme cansada de la seva marca habitual. Per això fomentem que les cases buides de Vallbona recobrin la seva vida com a indrets d’activitat turística.
 43. MANCOMUNAR LES POLÍTIQUES DE SEGURETAT I VIGILÀNCIA
  Vallbona és un municipi que no té Policia Local. Aquest any, per primer cop, s’ha fet una política de seguretat que resulta ser efectiva: la instal·lació de càmeres per identificar matrícules després de furts i robatoris. Us imagineu mancomunar la vigilància amb un municipi que tingui Policia Local?
 44. ACCÉS WiFi A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA, A LA PISCINA I A LA ZONA ESPORTIVA
  A 2019 avancem cap a la plena connectivitat a la xarxa WiFi. Els espais de Vallbona n’han de tenir. Connectivitat és vida i bullici.
 45. ANELLA VERDA DE VALLBONA LLIGADA A LA VIA BLAVA DEL RIU ANOIA
  El parc fluvial al llarg del Riu Anoia (Cardener i Llobregat) que habilitarà la Diputació de Barcelona per tal de poder passejar-hi en bicicleta o a peu és tota una oportunitat. Aprofitem-la! Creem un traçat que envolti el poble i fem de Vallbona parada obligatòria, com marca la història.
 46. VALLBONA, PARADA I FONDA
  Hem activat la campanya de turisme rural “Vallbona, parada i fonda”. Ara és el moment per potenciar-la, sumar-hi el turisme d’esports de les Vies Blaves i el Turisme Sostenible del New Destinations Lab d’Igualada.
 47. CALENDARI D’ESDEVENIMENTS ESTIVALS
  L’estiu convida -sobretot als vespres- a fer vida al carrer. L’Ajuntament ha de planificar activitats i de tota mena perquè els carrers siguin un anar i venir de gent.
 48. RECUPERACIÓ DELS GEGANTS I CONSTRUCCIÓ DE CAPGROSSOS
  Un dels trets més identitaris d’un poble són els gegants. Aquesta mostra folklòrica existeix a Vallbona i, històricament, Vallbona és municipi geganter; però els gegants de Vallbona pesen massa: en calen uns de nous que dansin en les nostres festes populars.
 49. CREACIÓ D’UN CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA HISTÒRIA LOCAL I DE MEMÒRIA
  La identitat dels vallbonencs i la història de Vallbona són molt especials. Un poble lligat a un Castell, el de Cabrera: un poble de marca hispànica en un indret on hi ha vida humana des de la prehistòria. Aquesta història s’ha de difondre i s’ha de conèixer, necessita un espai que ens recordi d’on venim i perquè som com som.
 50. RETORN DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC
  Lligat a la història hi ha el patrimoni. El patrimoni arqueològic de Vallbona es remunta al paleolític, però part d’ell roman emmagatzemat al Museu de la Pell d’Igualada (consultar el Catàleg de Patrimoni de la Diputació). Apostem per crear les condicions perquè retorni al poble.
 51. ALBERG DE TURISME RURAL
  Si la demanda ho requerís, l’Ajuntament haurà d’oferir espais on fer nit a Vallbona. Sempre tenint en compte el boom turístic que es preveu a l’Anoia
 52. IMPULS DE LA FESTA MAJOR DE SANT BARTOMEU
  S’ha quedat com la Festa Major reduïda, amb pocs actes. Cal oferir una oferta que pugui contrarestar, durant el dia, o com a mínim alguna estona més, l’oferta de la Festa Major d’Igualada.
 53. RECUPERACIÓ DE CAMINS PER SENDERISME I BTT
  La pràctica del senderisme i de la BTT es posa en risc a Vallbona perquè alguns dels camins del nostre poble s’han perdut. És moment de posar fil a l’agulla i recuperar-los.
 54. EL ROSER, FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL
  “Festa Patrimonial d’Interès Nacional” és el màxim reconeixement festiu que hi ha a Catalunya atorgat per la Generalitat. Al nostre entendre, les Festes del Roser compleixen tots els requisits per assolir-lo i, de fet, ja formen part del Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.
 55. LA NOVA ZONA ESPORTIVA
  La Nova Zona Esportiva és un projecte de reforma integral de l’espai del pavelló. Parteix de l’assumpció de la realitat que el nostre Camp de Futbol no ens serveix, ara