Som Vallbona-JUNTS critica les formes del govern de Vallbona amb el “blackface”

publicat a: General, Notícies | 0

Denuncien que el govern de Vallbona va decidir canviar la imatge de tots els patges i les patgesses passant per sobre de la Comissió gestora de la Festa dels Reis. Denuncien que Vallbona no tindrà ni un #FarukdeVeritat, ni un #Baltasardeveritat i, per tant, no s’acaba amb el “blackface”.

La formació juntaire considera que el canvi ha estat un “cop de volant a última hora” i que canvis com aquests han de ser fruit d’un procés de reflexió amb tots els agents implicats en la festa: Comissió, govern i patges o patgesses.

Més enllà de les consideracions teòriques sobre el model actual de la Festa de Reis, és una evidència que és de les més participades del calendari. Des d’aquest grup polític defensen que “un canvi estructural de la Festa ha de partir de la progressivitat i la pedagogia prèvia”.

Defensen que, si es volia fer un pas com aquest, s’havia de planificar: obrir un debat, fer pedagogia sobre la problemàtica del “blackface”, fer una prova pilot amb un grup de patges de l’antic model i un grup de patges del nou i, a mitjà termini, fer un canvi total.

Demanen al govern que no buidi de contingut les comissions de treball i que aprengui a entendre’s amb les persones que no formen part del partit del govern. “El govern ha de ser obert i abandonar posicions enrocades”, afirmen. Pel que es veu s’havia afirmat als patges i patgesses que el canvi havia de ser progressiu, tot plegat, “deixa els voluntaris a l’estacada” segons SV-JUNTS.

D’altra banda, la formació considera que potser hauria estat més fàcil trobar algú de raça negra per fer de Baltasar o de Faruk que no pas canviar la imatge de tots els patges i patgesses. “Si es pretenia acabar amb el “blackface” no ho han aconseguit, ara bé, tot plegat ha quedat molt ridícul”, afirmen.

Sembla que a la formació de la qual parla la nota de premsa que va elaborar el Govern de Vallbona, se’ls va donar un estret protocol per patges i patgesses. A tall anecdòtic, fins i tot se’ls va indicar que no podien dir als infants que mengessin bròquil.

SV-JUNTS vol agrair a totes les persones que viuen i participen de la Festa, la feinada que fan durant tot l’any perquè Ses Majestats trobin les carrosses en perfecte estat i perquè no falti res en aquesta nit de màgia i il·lusió.

I, sobretot, agrair als patges i les patgesses que repartiran somriures la nit de Reis.
Desitgen que tothom tingui un bon any i que la il·lusió faci seva Vallbona la nit del dia cinc.